DIPLOMAT VINTAGE

Cena single dimenzije od 34.300 rsd

Cena bračne dimenzije od 57.100 rsd

Visina – 25cm

Ručna izrada

Prilagodljive dimenzije

Vazduhopropusnost

Fiksna štepana navlaka

Originalna Schlarafia receptura

Vintage estetika

Obostrano simetričan

UMESTO UVODA

DIPLOMAT VINTAGE, naš zanatlijski prvenac je dušek jasno determinisanih karakteristika Schlarafia ručno rađenog dušeka koje smo decenijama usavršavali. Iako godinama važi za osnovni model, ovaj madrac postao je simbol našeg zanatlijskog umeća obzirom da je svoj kvalitet potvrdio na hiljadama kupaca.

KAKO JE OSMIŠLJEN I OD ČEGA JE NAPRAVLJEN?

CORE (JEZGRO) – TEMELJ ČVRSTINE

Srce svakog našeg dušeka je ručno rađeno Schlarafia jezgro.

U Schlarafia patentiranom ručno rađenom jezgru je ugrađeno čak 35% više opruga u odnosu na mašinski rađeno jezgro i zato svaka opruga trpi manje opterećenje, te naše jezgro duže traje i ima daleko bolje ortopedsko-medicinske karakteristike. Zašto je ovo važno?

  • Schlarafia patentirano ručno rađeno jezgro poseduje 4 tačke vezivanja opruga za razliku od 2 tačke kod onog mašinski rađenog. To omogućava da se sile pritiska na jezgro ravnomerno raspoređuju ne samo na jednu oprugu već na njih 9– na taj način svaka opruga trpi do 9 puta manje opterećenje što utice na dugotrajnost jezgra i poboljšava njegove osobine.
  • Schlarafia patentirano ručno rađeno jezgro poseduje odlične ortopedsko-medicinske karakteristike.
  • Schlarafia patentirano ručno rađeno jezgro se ponaša kao veliki meh za vazduh što omogućava njegovo nesmetano cirkulisanje i obezbeđuje kontinuirano provetravanje dušeka.

Zahvaljujući ovako osmišljenom patentu sa jakim samopouzdanjem Vam nudimo 15 godina garancije na nepromenljivost svojstava jezgra

Žig o patentu. AUTENTIČNOST SA POKRIĆEM (PDF)

Komfor i ortopedsko-medicinske karakteristike su na izuzetno visokom nivou, a obezbedili smo ih kombinacijom kvalitetnih materijala i vrhunske izrade Schlarafia majstora sa višedecenijskim iskustvom u našoj firmi.

Dodali smo termofiksirani filc izuzetnog kvaliteta, bogate gustine u kombinaciji sa kokosovom žimom u tzv protektivnom sloju kako bi zajedno čuvali naše pažljivo uvezano jezgro.

COMFORT – OSNOV UDOBNOSTI

Komforni sloj = udobne pene koje dišu

Mi u Schlarafiji ne koristimo obične, svakidašnje poliuretanske pene te u našim proizvodima ne možete naići na sunđer. Schlarafia proizvodi sadrže isključivo visokokvalitetne pene, novitete tehnologije, u koje spadaja i HR pena (high resiliance foam) i to je standard ispod kog ne pravimo kompromise. Zašto je ovo važno? Kvalitet penastog materijala može se oceniti po nekoliko kriterijuma: gustina, elastičnost, vazduho-propustljivost.

  • Koristimo pene povećane gustine, pa su tako naše pene preko 70% gušće od klasičnih pena, što doprinosi dugotrajnosti dušeka. Zbog ovoga Schlarafia dušeci dugo ne menjaju svoja svojstva.
  • Elastičnost pene, s druge strane proporcionalna je udobnosti koju podloga pruža. Pene koje ugrađujemo u Schlarafia dušeke imaju visok stepen elastičnosti i prilagodljivosti vašim uobičajenim položajima tokom spavanja.
  • Mi u Schlarafiji koristimo 100% vazduho propusne pene (proizvedene u „open cell“ tehnologiji) što obezbeđuje odlično provetravanje dušeka.

U nizu prethodnih godina, u ponovljenim testiranjima došli smo do idealne debljine HR pene koja uz njenu visoku gustinu obezbeđuje sve navedene osobine.

COVER (NAVLAKA) – ZAŠTITA I HIGIJENA

COVER sloj kao veza između Vašeg tela i unutrašnjosti madraca ima višestruku ulogu jer podjednako štiti i Vas i Vaš dušek. Stoga je pažljiv izbor materijala od presudnog značaja kako bi se obezbedile sledeće osobine koje će biti kompatibilne sa ostalim komponentama dušeka i sledive sa principima na kojima se temelji naša filozofija kvalitetnog spavanja.

Kao zavrsni sloj poslužila nam je robusna i izdržljiva proštepana navlaka čiji se kvalitet ogleda u gustini tkanja i u sastavu materijala. Gustina tkanja navlake garantuje da u dušeku neće zarvršiti prašina, grinje i ostale nepoželjne mikročestice, a uz pažljiv odabir materijala doprinosi dodatnoj dugotrajnosti tkanine. Birali smo najbolje materijale da bi Schlarafia svojim kupcima garantovala čistu i dugotrajnu postelju.

I još malo o „dušeku koji diše“…

Da li znate da čovek tokom sna godišnje gubi do 200L tečnosti? Tečnost koja je tokom sna ispuštena neće ostati „zarobljena“ na podlozi samo ako je dušek napravljen od takvih materijala i slojeva da omogućava protok vazduha. Na taj način višak vode i znoja isparava preko dana sprečavajući stvaranje mikroambenta koji pogoduje razvoju grinja i bakterija i stvara osećaj vlažnosti i nelagode.

Svaki Schlarafia dušek obezbeđuje izuzetne osobine po pitanju protoka vazduha kroz sam dušek, što stvara suvu i zdravu sredinu za spavanje.

UMESTO ZAKLJUČKA – VIZUELNI DOŽIVLJAJ DIPLOMAT VINTAGE

Šta je estetska prepoznatljivost čuvenog ručno rađenog Diplomata?

Iako smo nekadašnje zamenili naprednim tehnološki superiornim materijalima, DIPLOMAT VINTAGE dušek zadržao je izgled kao i pre 60 godina ukrašen žakardnim tkanjem na navlaci, simbolom klasične svevremenske otmenosti. Stoga će ovaj dušek naročito biti dopadljiv svima koji su orjentisani ka tradicionalnim proizvodima koje krase zanatlijska “vintage“ obeležja, uz bezkompromisni naglasak na kvalitetu. Bićemo slobodni da tvrdimo da je ovaj model avangardni temeljac obogaćen savremenom doradom.

Za model DIPLOMAT VINTAGE Schlarafia daje 15 godina garancije na nepromenljivost svojstava jezgra, ako se koristi na ravnoj podlozi.

Model DIPLOMAT VINTAGE Schlarafija proizvodi u više dimenzija, kao i u vanstandardnim merama i oblicima.