KROZ ISPOVESTI NAŠIH KOLEGA I DOŽIVLJAJU DANAŠNJICE – ZBLIŽAVAMO SE NA DALJINU

Dragi naši,

Teško nam je svima, možda ne na isti način i u istoj meri, ali smo svi uzdrmani zbog trenutnih dešavanja. U tekstovima koji slede, naše kolege deliće sa vama svoje utiske, strepnje i nadanja, savete o organizaciji i poneki smešni detalj iz nove svakodnevnice.

Predstavljamo Vam Katarinu, vlasnicu franšize Šlarafije u TC Zmaj, damu čiji je zaštitini modni aksesoar uvek bila svilena ešarpa.

KORONA IZAZOV ILITI “ZAŠTITNA MASKA UMESTO EŠARPE”

Biti žena preduzetnik, a u isto vreme majka, supruga i ćerka već jeste izazov, a posebno u situaciji u kojoj smo se svi našli.

Iako smo na početku otvaranja franšize Šlarafije “preživeli” poplave, preživeli, a potom i zatvaranje prvobitnog prodajnog mesta i pauzu od dva meseca, verujem da ćemo posle ove krize, daleko veće od prethodnih, uspeti da stanemo na noge.

Naravno, brinu me vanredne aktivnosti koje su danas moja svakodnevnica: kako da organizujem smene, gde da nabavim maske i alkohol, da li ću uspeti da platim račune, plate i poreze. Brinem i koliko dugo će deca izdržati izolaciju i da li će uspešno ispratiti nastavu preko raznorazih platformi. Najviše brinem kako roditelje i svekrvu zadržati u kući (e oni su poseban izazov).

Lično se trudim da o svakom izazovu razmišljam pozitivno i da negativne misli i brige zamenim pozitvnim stavom. Tome znatno doprinosi ogromna podrška fenomenalnih zaposlenih, kao i celog tima Šlarafije, ohrabrenja dece i supruga koji u svemu nađu razlog za smeh i zabavu, kao i prijatelji i familija koji vedre komentarima i savetima.

Ono što je za mene ključno za ovaj trenutak  je da se brzo prilagođavam nadolazećim promenama kako bih bila spremna za sledeći korak, a to zahvaljujem sopstvenoj dobroj  organizaciji. Puna sam spiskova, planera, tabela… u kući i na poslu.  Primetila sam da poslednjih par dana imam  projekcije u mislima koje me smiruju i raduju… o poslu, o deci i porodici, o putovanjima, o prijateljima, o događajima.

I da – proćiće i ovo, a onda ćemo  odmorni, naspavani, načitani, sređenih domova i željni druženja pohrliti u susret novim izazovima.

Do tada polako, dan po dan…

Vaša Katarina