NJEGOVO VISOČANSTVO – KREVET

Verovatno niko od nas nije razmišljao koliko toga svaki krevet nosi u sebi kao tajnu, istinu. Skoro jednu trećinu svog života provedemo u njemu spavajući. Ali on je i više od toga. U njemu počinju mnoge ljubavne priče, prve bračne noći koje se pamte, a nekad i svesno zaboravljaju. U njemu se i završavaju mnoge veze. U njemu sumiramo dan iza sebe, pravimo planove… pričamo sa sobom, nekad i naglas, ili sa nekim mnogo bliskim. Koliko god da je širok, nekada je preuzak kad nam neko ne prija, dok, ponekada je dovoljno veliki za oboje, celu porodicu.

Iz njega ustajemo, nažalost nekad umorni, a nekad čili i poletni, puni energije. On zna razloge. Zato je izbor svog kreveta važniji od mnogih stvari u životu, stanu. Sitnica koja utiče na kvalitet našeg života mnogo više nego što smo toga svesni. Od izbora veličine, pa i visine, boje, materijala… do dušeka koji kreira naše snove, hoće li biti mirni i oni najdublji, ili nemirni, površni, uz buđenje pri svakom okretu. Dušek zna da li ćemo ustati umorniji nego što smo legli, mrzovoljni i ukočeni. Koliko dugo ćemo vikednom ostati u krevetu, i to nekad zavisi od njega, a s godinama postaje sve važnije i sve primetnije.

Možda zato, a i zbog drugih “sitnica“, izbor dušeka postane bitniji posle 30. godine. Traži se kvalietet sa jasnim performansama. Da li zbog toga ručno radjeni dušeci, po tradicionalnoj zanatskoj tehnologiji, svuda u svetu imaju primat? Ko je jednom osetio razliku opuštanja leđa na ovakvom dušeku, i dušeku serijske proizvodnje, nikad više od ručno rađenih dušeka nije odustao. Jednostavno je, kao sa odelom… najbolje vam stoji ono šiveno za Vas. Skoro svaki muškarac sanja da ima ručno šiveno odelo. Zašto bi bilo drugačije sa dušekom na kome provedemo trećinu života?

Zato Šlarafija zna odgovor „Gde se najbolje spava?“. Njeni dušeci sa kontrolom svakog procesa proizvodnje, do finalnog Šlarafija proizvoda, sa ručno pletenim žičanim jezgrom, najboljim odnosom protoka vazduha i materijala, imaju iste klijente decenijama.

Kvalitet Šlarafija ručno rađenih dušeka se oseća na prvo spavanje.