Ručna izrada

Kvalitet ručne izrade

Ručno pravljeni Šlarafija dušeci vrhunskog su kvaliteta i njihov životni vek značajno je duži od mašinski pravljenih dušeka.

Šlarafija dušeke sa puno ljubavi, preciznosti i posvećenosti prave naši vredni majstori u radionici u Beogradu zanatskim tehnikama koje se usavršavaju već 80 godina. Ručno rađeni dušeci imaju ručno rađeno jezgro, koje je maksimalne gustine sa dopunskim bočnim spojevima između opruga. Specifična tehnologija ručnog rada omogućava proizvodnju ručno rađenih jezgara H-14 po principu pletenja čipki. Jedinstvenost ručno rađenih dušeka ogleda se i u mogućnosti da se mogu poručiti u bilo kom obliku i u svakoj veličini.

Superiornost ručno rađenog jezgra

Superiornost ručno rađenog žičanog jezgra u odnosu na obično fabričko jezgro ogleda se u mnogo manjem naprezanju svake opruge ponaosob, s obzirom na mnogo veći broj opruga po istoj povrišini. Takođe, opruge su vezane u četiri tačke, tako da jedna opruga nikada sama ne trpi opterećenje već ga prenosi na okolne opruge, a jezgro daleko duže traje i zadržava iste osobine dugi niz godina.

Za sve ručno rađene dušeke važi 15 godina proizvođačke garancije na nepromenljivost svojstava jezgra.

Vešte ruke majstora

80 godina zanatskog umeća i tradicije ručno rađenih dušeka čini Šlarafija dušeke prvim i jedinim izborom za sve one koji shvataju značaj kvalitetnog i zdravog sna. Iako je industrijski razvoj značajno unapredio mnoge tehnološke procese, ruka ipak predstavlja najsavršeniju “mašinu” koju do dana današnjeg po savršenstvu nije prestigla ni jedna mašina.

Mi u Šlarafiji to znamo i zato za naše kupce ručno pravimo najkvalitetnije dušeke. Dušeke na kojima se najbolje spava.