Preporuke za održavanje higijenske postelje

Dragi naši spavači,

Kao odgovorna kompanija koja ne brine samo o kvalitetu proizvoda koje izrađuje, već se trudi da svoje znanje stavi svima na raspolaganje – shodno aktuelnoj situaciji evo nekoliko saveta koji će u periodu pooštrenih epidemijskih mera doprineti da se u svojoj postelji osećate sigurnije:

  1. Nemojte ustupati svoju krevetninu osobama koje dolaze iz područja u kojima je veliki broj obolelih od virusa Covid-19;
  2. Ukoliko to činite, pooštrite higijenske mere koje ćete naći u daljem tekstu;
  3. Sobe u kojima boravite redovno provetravajte, a u postelju lezite nakon temeljno sprovedene lične higijene u skladu sa preporukama nadležnih organa. Pre odlaska na počinak popijte šolju vrućeg čaja – imajte na umu da je period noćnog sna idealno vreme da virus nesmetano siđe iz grla ka donjim disajnim putevima;
  4. Posteljinu menjajte češće, birajte onu koja može da se pere na višoj temperaturi i peglajte je;
  5. Scharafijine jastuke, jorgane i skidajuće navlake za dušeke možete prati na temperaturi od 40C, a neke i na 60C (ovo je dovoljno da anulira virulentnost). Ukoliko ih sušite na svežem vazduhu, birajte sunčanu stranu, a ako ih sušite na grejnom telu (radijator), dezinfikujte površinu pre toga.

ŠTA JOŠ MOŽEMO KAO KOMPANIJA DA UČINIMO U KORIST PREVENCIJE ŠIRENJA VIRUSA COVID-19?

Poslednjih meseci, primetili ste, naši momci prilikom isporuke dušeka u Vaš stan ulaze sa hirurškim nazuvcima preko obuće. Ovo smo protokolisali mnogo pre pojave pandemije virusa Corona kao dobronamerni gest poštovanja higijene Vašeg doma. U skladu sa preporukama epidemiologa, počev od danas, momci zaposleni u Schlarafiji koji donose dušeke do Vaših spavaćih soba, nosiće i zaštitne hirurške maske, a ruke će dezinfikovati pre i posle posete Vašem domu.

Takođe, u maloprodajnim objektima Schlarafia biće postavljena sredstva za dezinfekciju ruku na vidljivim mestima.

Odgovornost prema sebi i drugima naša je dužnost kao pojedinačnih građana, i kao firme koja je uvek brinula o dobrobiti svojih klijenata.

Bez straha i sa osmehom, makar i pod maskama, dočekujemo Vas u našim salonima!