Jorgan od domaćeg perja i paperja 70%

140×200 cm – Cena 29.300 rsd

200×200 cm – Cena 41.100 rsd

UMESTO UVODA – ČIME SE POKRIVAJU LETAČI?

Uzimajući u obzir da se temperatura vazduha svakim kilometrom u visinu smanjuje za oko 10°C, a da ptice tokom svog leta dostižu visine i po par hiljada metara, jasno je da ih je priroda obukla u jedinstveni materijal – istovremeno lak i sa odličnim termoizolacionim karakteristikama koji im omogućava da se prilagode razlici u temperaturi na tlu i u visinama. Stoga ne čudi što je perje i paperje i dalje neprevaziđeno punilo i sinonim za kvalitetne jorgane i jastuke.

Mi smo u Schlarafiji smo upotrebili ovu evolutivnu kreaciju prirode i iskoristili je da obezbedimo beskompromisnu udobnost i toplu ušuškanost u svim godišnjim dobima.

Ispuna od 70% paperja

Ispuna od 30% perja

Termoregulaciona svojstva

Vazduhopropusnost

Inlet platno 100% pamuk

Vazdušast

Posedujete ovaj proizvod? Vaše mišljenje nam je važno.

Napišite Recenziju

Popunite anketu o zadovoljstvu

SPOLJNI SLOJ – TEKSTIL GUSTOG I ISTANJENOG TKANJA JE SNAŽAN, ALI I NEŽAN ZAŠTITNIK

Schlarafijin PERJE I PAPERJE jorgan ima naglašeno gusto tkanje u tekstilu koje sprečava gubitak punila i tako održava njegov sastav nepromenjiv kroz niz godina upotrebe i pranja. Uobičajeno je da povećanje gustine tkanja kao nuspojavu ima otežalost, krutost i nesavitljivost, što su nedopustive odlike modernih pokrivača. Ukoliko bi se ovakvo tkanje samo tanjilo, podesili bismo mekoću i postigli laganost, ali bi na duže staze jorgan bio neupotrebljiv jer bi se tokom korišćenja brzo habao. Schlarafia jorgan ima gusto, tanko i lagano tkanje koje dozvoljava pokrivaču da se nenametljivo prilagođava anatomiji spavača, a koje je dorađeno specijalnim tehnološkim procesima, čime smo postigli dugotrajnost i otpornost na krzanje. Ovako dobijeno platno sjajno odgovara zadatku koje ispred njega stavlja izazov vrhunskog jorgana – čuva punilo, meko je i prijatno i konačno negostoljubivo za grinje i sitne alergene.

UNUTRAŠNJI SLOJ – NENAMETLJIVA LAKOĆA KOJA UTOPLJAVA

Zašto je paperje toliko superiorna pokrivka? Ako posmatrate strukturu pera i paperja uočićete da veliki broj sitnih niti koje oko sebe čuvaju vazduh, potentni izolator, a zahvaljujući neutralnom elektrostatičkom naboju ovo punilo nije gostoljubivo grinjama. Osim što je izuzetno lagano i elastično, perje i paperje ima veliki regenerativni potencijal koji obećava dugotrajnost proizvoda. Ipak, treba biti obazriv prilikom izbora pokrivača i jastuka koji nose deklaraciju lakog perjanog punila, jer perje i paperje nemaju istovetna svojstva i stoga njihov odnos u ispuni umnogome utiče na kvalitet i osobine. Pojednostavljeno: što je veći procenat paperja kvalitet je bolji. Naš PERJE I PAPERJE jorgan ima čak 70% guščjeg paperja i svega 30% težeg i krućeg perja. Zbog ovog, Schlarafijin jorgan je izuzetno lagan, vazdušast i prozračan, odvodeći vlagu od tela spavača i istovremeno zadržavajući topao vazduh.

UMESTO ZAKLJUČKA – ALLSEASON „STANARICA“

Zbog svoje neprevaziđene vazdušaste strukture, ovo je pokrivač koji se zimi ne seli iz ostave u krevet već se koristi tokom cele godine, jer omogućava održavanje istovetne temperature i provetrenosti bez obzira na ambijentalne uslove. On je prava stanarica u vašem krevetu, koja će vas u nizu sezona udobno pokrivati, ostavljajući nenametljiv osećaj lakoće na Vašem telu.

PERJE I PAPERJE jorgan proizvodimo u dve standardne dimenzije 200×140 i 200×200 cm, a za naše visoke spavače koji već spavaju na našim dušecima gabaritnih mera izradićemo i kompatibilne produžene pokrivače u dužini od 220 cm.