Penasti dušeci – Dušeci bez žičanog jezgra

MEMO CELL

Kada je pre deceniju započeta pomalo agresivna kampanja koja je zagovarala izbacivanje opruga iz podloga za spavanje, bili smo suočeni sa velikim izazovom kako da, poznajući sve dobrobiti opružne CORE zone, odgovorimo na nove zahteve tržišta. Stoga smo dobro proučili materijale koji su bili promovisani uzimajući u obzir sve njihove kvalitete, ali i manjakvosti, ne bi li osmislili optimalnu recepturu koja će pružiti udobnost i istovremeno održati vazduhopropusnost. 

LATEX

Model dušeka LATEX iznedren je i kao odgovor na potrebu kupaca za prirodnom podlogom koja je laka za manipulaciju (okretanje, premeštanje, brzu i čestu promenu posteljine) i kao jednostavno rešenje za krevete koji se ne koriste svakodnevno.

KOKO LATEX

Paralelno sa porastom brige za očuvanje prirode uvažili smo potrebu za implementacijom sirovih biorazgradivih materijala u ambijent za spavanje. Tako smo osmislili dušek koji je u potpunosti derivat biljnih sirovina koje se i tokom proizvodnje, a i u postupku odlaganja mogu reciklirati, čime smo zadovoljili kupca sa izraženom ekološkom svešću.

Šlarafija penasti dušeci prave se od lateks pene, memorijske pene i HR (high-resiliance) pene i po kvalitetu materijala i kvalitetu izrade predstavljaju proizvode premium kvaliteta. Pene od kojih vešte ruke Šlarafijinih majstora prave ove dušeke najbolje su u klasi: značajno su gušće od pena koje se inače koriste u proizvodnji dušeka, napravljene su u „open cell” tehnologiji, što znači da ove pene imaju izuzetnu sposobnost ventilacije, odnosno izvanredno dišu, kao i odlične termičke osobine – vlaga se ne zadržava u njima i pena je negostoljubiva za bakterije i grinje.

Pročitaj više

Lateks pena, osnovni materijal koji čini dušeke Latex i Koko Latex, proizvodi se od kaučuka i spada u prirodne materijale. Poseduje izvanredna fizička svojstva: idealnu molekularnu strukturu nalik mišićnom tkivu živih bića, koja mu daje izuzetan odnos snage i prilagodljivosti. Utisak koji većina ljudi ima dok leži na podlozi od lateksa je „čvrsta mekoća“. Takav utisak je posledica realnog fizičkog rasterećenja kontaktnih tačaka sa podlogom (tzv. tačaka opterećenja) u kombinaciji sa adekvatnom podrškom kičmenom stubu. Rezultat spavanja na podlozi od lateks pene je miran, kontinualan, opuštajući san.

Memorijska pena je po sastavu poliuretanska visco elastična pena. NASA laboratorije razvijale su ovu penu decenijama. Šlarafija Memocell dušek napravljen je od vrhunske memorijske ili visco elastične memo pene koja obezbeđuje maksimalnu prijatnost koju ovaj materijal može da pruži. Glavna osobina ove pene je odlična prilagodljivost telu spavača, što kao rezultat daje vrhunsku udobnost. Izrađena je u „open cell” tehnologiji tako da izvanredno diše.

 

Svi dušeci odgovaraju važećem standardu po SCS D. E2. 103 i 103/1, potvrđen od JUAT-a akreditovane kontrolne organizacije po JUS ISO/IEC 17020