Dušeci bez žičanog jezgra

Šlarafija penasti dušeci prave se od lateks pene, memorijske pene i HR (high-resiliance) pene i po kvalitetu materijala i kvalitetu izrade predstavljaju proizvode premium kvaliteta. Pene od kojih vešte ruke Šlarafijinih majstora prave ove dušeke najbolje su u klasi: značajno su gušće od pena koje se inače koriste u proizvodnji dušeka, napravljene su u „open cell” tehnologiji, što znači da ove pene imaju izuzetnu sposobnost ventilacije, odnosno izvanredno dišu, kao i odlične termičke osobine – vlaga se ne zadržava u njima i pena je negostoljubiva za bakterije i grinje.

Lateks pena, osnovni materijal koji čini dušeke Latex i Koko Latex, proizvodi se od kaučuka i 100% je prirodan materijal. Poseduje izvanredna fizička svojstva: idealnu molekularnu strukturu nalik mišićnom tkivu živih bića, koja mu daje izuzetan odnos snage i prilagodljivosti. Utisak koji većina ljudi ima dok leži na podlozi od lateksa je „čvrsta mekoća“. Takav utisak je posledica realnog fizičkog rasterećenja kontaktnih tačaka sa podlogom (tzv. tačaka opterećenja) u kombinaciji sa adekvatnom podrškom kičmenom stubu. Rezultat spavanja na podlozi od lateks pene je miran, kontinualan, opuštajući san.

Memorijska pena je po sastavu poliuretanska visco elastična pena. NASA laboratorije razvijale su ovu penu decenijama. Šlarafija Memo Cell dušek napravljen je od vrhunske memorijske ili visco elastične memo pene koja obezbeđuje maksimalnu prijatnost koju ovaj materijal može da pruži. Glavna osobina ove pene je odlična prilagodljivost telu spavača, što kao rezultat daje vrhunsku udobnost. Izrađena je u „open cell” tehnologiji tako da izvanredno diše.

Svi dušeci odgovaraju važećem standardu po SCS D. E2. 103 i 103/1, potvrđen od JUAT-a akreditovane kontrolne organizacije po JUS ISO/IEC 17020

MEMO CELL

LATEX

KOKO LATEX