Naddušeci-protektori

Naddušek SR1 Peak

SR1_PEAK | NOVO!

Inovativni SR1_PEAK naddušek napravljen je od 100% prirodnog Talalay lateksa, a obložen je inovativnom Celliant® skidajućom perivom navlakom. Pored toga što ovaj naddušek obezbeđuje izuzetan nivo udobnosti za postojeći dušek, SR1_PEAK dodatno unapređuje termoregulaciona svojstva postelje. Celliant® navlaka u kontaktnoj primeni utiče na povećanje dotoka kiseonika u organizam, poboljšava perifernu cirkulaciju, ubrzava oporavak i unapređuje kvalitet sna.

MEMOCELL TOP

Ovaj naddušek osmišljen je sa namerom da prvenstveno dopuni nedostatak udobnosti kod izuzetno čvrstih podloga. Zbog svog specifičnog odgovora na pritisak tela spavača, mekoća i prilagodljivost memori pene koja ulazi u sastav ovog naddušeka, ublažiće tvrdoću postojećeg dušeka. Ne savetujemo ga u slučajevima kada je osnovni dušek napravljen od memorija zbog mogućeg kompromitovanja aeracije.

LATEX TOP

Latex naddušek izrađen je od prirodnih sirovina i obezbeđuje dobru termiku i vazduhopropusnost. Zbog svoje saćaste strukture i elastičnosti, dozvoljava odlično prilagođavanje telu spavača pa je u tom smislu odlična dopuna svakom madracu. Može se kombinovati sa svim vrstama dušeka.

Zašto mom dušeku treba dušek?

Poslednjih godina se kao trend u krevetnini pojavio naddušek kao neizostavni dodatak u kompletiranju krevetnine, ostavivši mnoge u nedoumici: koja je njegova svrha i da li je neophodno da svaki dušek ima svoj naddušek?

Naravno da kupovina dušeka nije obavezna dodatna oprema iako pogled u hotelske sobe ili časopise iz oblasti enterijera često govore suprotno. Naime, ukoliko je Vaš dušek vrhunske izrade, ako ima skidajuću perivu navlaku i ako zadovoljava Vaše kriterijume udobnosti, naddušek je u tom slučaju nepotreban dodatak.

Schlarafia preporučuje nabavku naddušeka u sledećim okolnostima:

  1. Higijenska zaštita dušeka: ovo se najviše odnosi za postelje u okviru turističkih objekata, domova za stare, dečjih odmarališta i studentskih domova, ali i za građanstvo koje želi dodatnu zaštitu za svoj dušek.
  2. Korekcija visine ležaja: ukoliko je zbog lakšeg leganja i ustajanja iz postelje potrebno učiniti podlogu višom, nadogradnja visine se najlakše postiže dodatkom par centimetara naddušeka.
  3. Korekcija udobnosti: u slučajevima kada dušek ne zadovoljava potreban nivo udobnosti ili je prilikom kupovine napravljen pogrešan izbor, nivo komfora se može korigovati upotrebom naddušeka.

Šta bi trebalo uzeti u obzir prilikom kupovine naddušeka?

  1. Izbor naddušeka treba da bude u skladu sa nivoom udobnosti koji se želi postići, ali mora zadovoljiti kriterijume za održanje higijenske postelje, tj. mora biti sačinjen od materijala koji ne kompromituju aeraciju dušeka.
  2. Od značaja je i kvalitet i vrsta dušeka na koji se naddušek postavlja, kao i vrsta materijala koji se nalaze u njegovom komfornom sloju.
  3. Naddušek ne može popraviti neadekvatnu podršku kičmi u slučaju lošeg dušeka.
  4. Naddušek ne sme biti ni previše tanak ni previše debeo, jer u oba slučaja gubi osnovnu funkciju.