CCC trijada

Zašto Schlarafijin dušek „diše“? Tajna „3C koncepta“

Šlarafija je razvila MODEL CCC TRIJADE (od reči CORE, COMFORT i COVER), kojim je svaki dušek podelila na tri vodeća segmenta. Uloga svakog sloja je da pojedinačno doprinosi ortopedskim svojstvima, udobnosti i protekciji, ali je receptura osmišljena tako da svaki od ovih članova trijade dopunjuje prednosti drugih slojeva.

Core (jezgro) – Temelj čvrstine

PATENTIRANO ŠLARAFIJA RUČNO RAĐENO OPRUŽNO JEZGRO

Srce naših dušeka je patentirano ručno rađeno Šlarafija jezgro. U Šlarafija patentiranom ručno rađenom opružnom jezgru je ugrađeno čak 35% više opruga u odnosu na mašinski rađeno jezgro i zato svaka opruga trpi manje opterećenje, te naše jezgro duže traje i ima daleko bolje ortopedsko-medicinske karakteristike. Zahvaljujući ovako osmišljenom patentu sa jakim samopouzdanjem Vam nudimo 15 godina garancije na nepromenljivost svojstava jezgra. Žig o patentu – AUTENTIČNOST SA POKRIĆEM

Šta je to što može ruka, a ne može mašina?

Srce naših dušeka je ručno rađeno Šlarafija jezgro. Mašina koja proizvodi komercijalna industrijska jezgra proizvede 50 singl komada u jednom satu. Ruke naših majstora za isto vreme načine samo jedno takvo ručno pleteno jezgro, detaljno i precizno kontrolišući svaki navoj i povezivanje opruga. Imajući to u vidu, jasno je da su svojstva ručno rađenih dušeka neuporediva u odnosu na ona koja se prave na proizvodnoj traci.

Komfor i ortopedsko-medicinske karakteristike su na izuzetno visokom nivou, a obezbedili smo ih kombinacijom kvalitetnih materijala i vrhunske izrade Šlarafija majstora sa višedecenijskim iskustvom u našoj firmi. Dodali smo termofiksirani filc izuzetnog kvaliteta, bogate gustine u kombinaciji sa kokosovom žimom u tzv protektivnom sloju kako bi zajedno čuvali naše pažljivo uvezano jezgro.

Zahvaljujući ovako osmišljenom patentu sa jakim samopouzdanjem Vam nudimo 15 godina garancije na nepromenljivost svojstava jezgra.

 

COMFORT – OSNOV UDOBNOSTI

Komforni sloj = udobne pene koje dišu

Mi u Šlarafiji ne koristimo obične, svakidašnje poliuretanske pene te u našim proizvodima ne možete naići na sunđer.

  • Koristimo pene povećane gustine pa su tako naše pene preko 70% gušće od klasičnih pena, što doprinosi dugotrajnosti dušeka. Zbog ovoga Šlarafija dušeci dugo ne menjaju svoja svojstva.
  • Elastičnost pene, s druge strane proporcionalna je udobnosti koju podloga pruža. Pene koje ugrađujemo u Šlarafija dušeke imaju visok stepen elastičnosti i prilagodljivosti vašim uobičajenim položajima tokom spavanja.
  • Mi u Šlarafija koristimo 100% vazduho propusne pene (proizvedene u „open cell“ tehnologiji) što obezbeđuje odlično provetravanje dušeka.

Koji su parametri koji determinišu kvalitet penastog materijala?

Naše iskustvo u proizvodnji dušeka zasnovano ne samo na teorijskom i praktičnom znanju, edukacijama i empirijiskim zaključcima, a ponajviše razgovorom sa našim spavačima iznedrilo je koncept, kog se već dugo držimo u kreiranju komforne zone, a to je tzv GRADIJENT KOMFORA koji podrazumeva da se u slojevima bliže CORE zoni postavljaju gušće pene, a da ka periferiji idu sofisticirane ultrasoftne pene koje daju fin osećaj mekoće i udobnosti.

 

COVER (NAVLAKA) – ZAŠTITA I HIGIJENA

COVER sloj kao veza između Vašeg tela i unutrašnjosti madraca ima višestruku ulogu jer podjednako štiti i Vas i Vaš dušek. Stoga je pažljiv izbor materijala od presudnog značaja kako bi se obezbedile sledeće osobine koje će biti kompatibilne sa ostalim komponentama dušeka i sledive sa principima na kojima se temelji naša filozofija kvalitetnog spavanja.

Navlake na Šlarafija dušecima su izrađene od vrhunskih materijala koji im obezbeđuju sledeće karakteristike:

  • Kapilarna struktura materijala od kojih su izrađene naše navlake omogućava protok vazduha i obezbeđuje optimalne mikroklimatske uslove ispod spavača podržavajući concept “dušeka koji diše”
  • Naše navlake su izuzetak na tržištu ne samo po vrsti materijala nego i po neštedljivosti kojom ih izrađujemo i to u duploj debljini tj u dvostrukom tkanju čime smo obezbedili izuzetnu dugotrajnost i izdržljivost. Ovako obilan utošak materijala, smanjuje nivo proštepanosti navlake koji inače kompromituje njenu elastičnost. Stoga su naše navlake dodatna podrška udobnosti koju već pružaju vrhunske pene COMFORT ZONE
  • Elastičnost materijala od kojih su naše navlake sačinjene dodatno doprinosi lagodnosti, naglašavajući efekat koji već pružaju materijali u COMFORT ZONI. Navlake su izuzetno elastične što je u vezi sa komforom koji obezbeđuju spavaču. Bez ovih osobina, rigidna neelastična navlaka značajno bi umanjilvala efekat udobnosti koju komforni sloj obezbeđuje.

Navlake koje se šiju u Šlarafiji su skidajuće te im je održavanje higijene jednostavno, pranjem u vešmašini na 40 C. Ovo, u kombinaciji sa njihovom mikrostrukturom koja odvodi vlagu od tela spavača – sveukupno utiče na unapeđenje nivoa čistoće postelje. I ne samo to, one su za bračne madrace osmišljene kao dvodelne kako bi se mogle prati u veš mašinama standardne zapremine, dakle u kućnim uslovima čime se izbegava dodatni trošak koji iziskuje eventualno hemijsko čišćenje.