PATENTIRANO ŠLARAFIJA RUČNO RAĐENO OPRUŽNO JEZGRO

ŠTA JE TO ŠTO MOŽE RUKA, A NE MOŽE MAŠINA?

Srce naših dušeka je ručno rađeno Šlarafija jezgro. Mašina koja proizvodi komercijalna industrijska jezgra proizvede 50 singl komada u jednom satu. Ruke naših majstora za isto vreme načine samo jedno takvo ručno pleteno jezgro, detaljno i precizno kontrolišući svaki navoj i povezivanje opruga. Imajući to u vidu, jasno je da su svojstva ručno rađenih dušeka neuporediva u odnosu na ona koja se prave na proizvodnoj traci.

KAKO JE TEKAO RAZVOJ ŠLARAFIJINIH RUČNO RAĐENIH OPRUŽNIH JEZGARA?

U onom istom dvorištu na Čuburi, gde je začeta ideja o Šlarafiji, kreirano je i superiorno opružno jezgro koje je imalo za cilj da doprinese dugotrajnosti dušeka i tapaciranog nameštaja. Inovativnost jednog deke i njegovog unuka iznedrila je ono što danas desetine hiljada spavača okuplja oko brenda Šlarafija čiji su dušeci istovetni kao i prvog dana.

Nakon što je svoju izdržljivost i upotrebljivost u cilju potpore kičmenom stubu dokazalo  praksi, došao je trenutak da Šlarafjino ručno rađeno jezgro doživi i zvaničnu potvrdu svoje delotvornosti i jedinstvenosti. U projekat koji je imao za zadatak da nedvosmisleno objasni i u dokaze originalnost patenta i njegovu jasnu svrhu bili su uključeni stručnjaci sa Mašinskog fakulteta kao i eksperti iz oblasti zaštite prava intelektualne svojine. Tako je nakon više decenija ručno rađeno opružno jezgro konačno dobilo zaštitu patenta kao inovacija koja je autentična i neotuđiva. Stoga znajte da ovo jezgro možete naći samo u Šlarafijinim ručno rađenim dušecima.

I KONAČNO: ZAŠTO JE ŠLARAFIJA RUČNO RAĐENO JEZGRO TAKO POSEBNO?

U Šlarafija patentiranom ručno rađenom opružnom jezgru je ugrađeno čak 35% više opruga u odnosu na mašinski rađeno jezgro i zato svaka opruga trpi manje opterećenje, te naše jezgro duže traje i ima daleko bolje ortopedsko-medicinske karakteristike. Zašto je ovo važno?

  • Šlarafija patentirano ručno rađeno jezgro poseduje 4 tačke vezivanja opruga za razliku od 2 tačke kod onog mašinski rađenog. To omogućava da se sile pritiska na jezgro ravnomerno raspoređuju ne samo na jednu oprugu već na njih 9 – na taj način svaka opruga trpi do 9 puta manje opterećenje što utice na dugotrajnost jezgra i poboljšava njegove osobine.
  • Šlarafija patentirano ručno rađeno jezgro poseduje odlične ortopedsko-medicinske karakteristike.
  • Šlarafija patentirano ručno rađeno jezgro se ponaša kao veliki meh za vazduh što omogućava njegovo nesmetano cirkulisanje i obezbeđuje kontinuirano provetravanje dušeka.

 

Komfor i ortopedsko-medicinske karakteristike su na izuzetno visokom nivou, a obezbedili smo ih kombinacijom kvalitetnih materijala i vrhunske izrade Šlarafija majstora sa višedecenijskim iskustvom u našoj firmi. Dodali smo termofiksirani filc izuzetnog kvaliteta, bogate gustine u kombinaciji sa kokosovom žimom u tzv protektivnom sloju kako bi zajedno čuvali naše pažljivo uvezano jezgro. 

Zahvaljujući ovako osmišljenom patentu sa jakim samopouzdanjem Vam nudimo 15 godina garancije na nepromenljivost svojstava jezgra.

ZNATE LI DA JE NAŠIM NAJVEŠTIJIM MAJSTORIMA potrebno više od sat vremena da ispletu jezgro dušeka na kom spavate? Nasuprot tome, mašina koja proizvodi obična industrijska jezgra, daleko manje gustine i izdržljivosti, za isto vreme „izbaci“ preko pedeset jezgara. Obuka naših momaka za ručni rad traje mesecima i prenosi se kao dragocena veština već decenijama unazad. Tek kada potpuno savladaju ovo umeće njihove ruke pletu srce vašeg dušeka. Zato naši majstori nisu kao ostali. Oni su Šlarafijine zanatlije!