Dušeci za bebe i decu

OFF_SPRING | NOVO!

Baby dušek OFF_SPRING je revolucionarno rešenje za spavanje za bebe i malu decu, napravljen od 100% prirodnih materijala. Prirodni Talalay lateks ovaj dušek čini dugotrajnim i otpornim na mokrenje i skakanje, a navlaka dušeka opremljena Celliant® vlaknima savršeno reguliše temperaturu postelje.

BABY LOVE

O važnosti dobre potpore podrobno smo govorili u opisu dušeka za odrasle. Put do rešenja adekvatne CORE zone iziskivao godine izučavanja, testiranja i dokazivanja u praksi, konačno krunisano žigom o patentu.

BABY DREAM

Ovaj dušek će izabrati roditelji koji su već opredeljeni prema našem SUPRAMEMORY modelu, a naročito će goditi bebama koje spavaju u dobro provetrenim prostorijama koje se ne pregrevaju jer će gornji komforni sloj dodatno da ih utopljava tik uz telo.

BABY CARE

Udobnost ovog dušeka potiče od latexa, prirodnog derivata kaučukovca koji ima svojstva da dobro „diše“, što je izuzetno važno za dušek koji je izložen kontaktu sa raznolikim tečnostima. Njegova perforirana struktura u kombinaciji sa vazduhopropusnim jezgrom dozvoliće brzo sušenje svake „štete“ koju Vaši mališani budu pravili.

SLEDEĆA DOBRA STVAR – DUŠECI ZA BEBE

Često se proizvođači dušeka udvaraju publici floskulom da „trećinu života provodimo spavajući”, aludirajući na potrebnih 8 od 24 sata koliko bi u danu trebalo da odvojimo za san. Gledajući sa medicinskog stanovišta, suvišno bi bilo zapitati se NA KOJI DEO ŽIVOTA MISLITE kada govorite o toj trećini. Uistinu, u život zakoračujemo – spavajući, jer bebe to rade bolje, intenzivnije i mnogo duže od odraslih i stoga je dušek druga najvažnija postelja tek novorođenčeta. Prva je, zna se, neprikosnoveno naručje roditelja.

O čemu tačno pričamo kad kažemo da se baby dušek bira sa posebnom pažnjom?

Zato što sve, ne samo spavanje, kada je beba u pitanju zahteva posebnu pažnju, počev od higijene, nege, provetrenosti prostorija, temperature ambijenta, rasporeda i količine obroka, boravka van kuće itd. 

Pročitaj više

Dolaskom novog člana porodice na svet neminovno se menja struktura zajednice i svi se prilagođavaju potrebama prinove. A koje su to potrebe? Ako dozvolimo sebi da zažmurimo na onaj deo koji pripada našim željama da to malo biće opskrbimo modernim kolicima, ljuljaškama, atraktivnom mini garderobom, paletom igračaka i gedžeta – dolazimo do esencijalnih potreba bebe koje su zapravo fiziološke prirode. Bebi treba da je sita, naspavana i suva… i ne brinite, staviće Vam do znanja ako joj nešto od ovog nedostaje.

U prvim mesecima, postelja je ceo bebin svet koji posmatra iz ležeće perspektive ostavljajući tragove svog prisustva u vidu bljuckanja, mokrenja i puštanja pelenskog sadržaja. Stoga se postelja često presvlači koliko i njen vlasnik i baš zato je važno da sastav i materijali budu dobra podrška adekvatnoj higijeni. Nadalje, svesni da se najintenzivniji rast i razvoj odvija upravo u ovom periodu, nije svejedno kakvu će potporu pružiti podloga na kojoj beba leži. Predstavljamo vam novu unapređenu generaciju dušeka za bebe i malu decu, nastalu kao rezultat istraživačkog rada i neizmerne ljubavi prema potomstvu – odabrano delo male porodične firme ka vašoj najvećoj sreći.

Zašto se sastav dušeka za bebe i malu decu razlikuje od dušeka na kom spavaju odrasli?

Mali spavači, a velike spavalice

Postoji nekoliko ključnih faktora koji čine značajnu razliku između malih i velikih spavača:

Pročitaj više

1. TEŽINA KOJOM TELO OPTEREĆUJE PODLOGU: daleko je manja. Naime, dete u krevetac ulazi sa težinom od oko 3kg, a napušta ga kad dostigne oko 15kg. Jasno je da je sila pritiska na podlogu daleko manja od one koju proizvodi telo odraslog čoveka.

2. DUŽINA BORAVKA U POSTELJI: deca spavaju tzv. polifaznim obrascem sna jer osim noćnog sna imaju i više dnevnih epizoda spavanja, te u krevecu provode i po 16 sati.

3. DECA OSTAVLJAJU TRAGOVE SVOG PRISUSTVA: izbacuju višak sadržaja mahom u tečnom ili kašastom stanju, bilo nakon hranjenja ili prilikom odvikavanja od korišćenja pelena – spremite se da ćete navlaku za dušek prati češće nego svoju.

4. NAČIN NA KOJI SPAVAJU razlikuje se tokom prve dve godine detetovog boravka u krevecu. Primetićete da je Vaša mirna beba prvo naučila da se okrene sa leđa na stomak i obrnuto, a ubrzo ćete je zaticati u potpuno drugačijem položaju od onog u kom je usnula.

5. BEBI KREVETAC NIJE SAMO MESTO ZA SPAVANJE već i za igru, putem koje ona spoznaje okolinu i stiče svest o stvarima koje je okružuju. Najveći broj njih prvi put se odigne na nogice upravo oslanjajući ih o dušek na kom spavaju! Da li i Vaša beba voli da, držeći se za ogradu, skače, prevrće se i iznova i iznova ustaje?

Dušeci za malu decu

Prelazak bebe iz kreveca u svoj „veliki” krevet značajan je događaj u svakoj porodici.

Pročitaj više

Taj trenutak obično je praćen navikavanjem i deteta i brigom roditelja ali je, kažu psiholozi, važan element u osamostaljivanju. Ponekad rođenje brata ili sestre ubrza ovaj proces, pa dete preko noći postaje „starije” i ta uloga čini dodatnu podršku u prihvatanju nove postelje. 

Ipak, mala deca još uvek nemaju ustaljenu toaletnu kontrolu, češće imaju povišenu temperaturu, znoje se i boluju u postelji, pa je potreba za vanrednom zamenom posteljine kao i pranjem dušečne navlake učestala. I ne samo zbog toga, već i zbog svih onih divnih kreveta na sprat u sobama koje su dizajnirane maštovito kao kućice ili pak zbog drugih modularnih rešenja – roditeljima je lakše da za decu izaberu dušek koji je lak za manipulaciju. 

Otuda je naš savet kada je u pitanju kupovina dušeka za malo dete (od 2-10g) izbor upravo ove grupe dušeka u odgovarajućoj dimenziji. 

Kako se bliži pubertet i period inteznivnog rasta treba razmišljati o rešenjima koja su bliže dušecima za odrasle… a do tada… uživajte, deco, u svojim bezbrižnim mekim snovima na Šlarafiji.