DUŠECI ZA BEBE

SLEDEĆA DOBRA STVAR – BABY DUŠECI

Često se proizvođači dušeka udvaraju publici floskulom da „trećinu života provodimo spavajući”, aludirajući na potrebnih 8 od 24 sata koliko bi u danu trebalo da odvojimo za san. Gledajući sa medicinskog stanovišta, suvislo bi bilo zapitati se NA KOJI DEO ŽIVOTA MISLITE kada govorite o toj trećini. Uistinu, u život zakoračujemo – spavajući, jer bebe to rade bolje, intenzivnije i mnogo duže od odraslih i stoga je dušek druga najvažnija postelja tek novorođenčeta. Prva je, zna se, neprikosnoveno naručje roditelja.

O ČEMU TAČNO PRIČAMO KAD KAŽEMO DA SE BABY DUŠEK BIRA SA POSEBNOM PAŽNJOM?

Zato što sve, ne samo spavanje, kada je beba u pitanju zahteva posebnu pažnju, počev od higijene, nege, provetrenosti prostorija, temperature ambijenta, rasporeda i količine obroka, boravka van kuće itd. Dolaskom novog člana porodice na svet neminovno se menja struktura zajednice i svi se prilagođavaju potrebama prinove. A koje su to potrebe? Ako dozvolimo sebi da zažmurimo na onaj deo koji pripada našim željama da to malo biće opskrbimo modernim kolicima, ljuljaškama, atraktivnom mini garderobom, paletom igračaka i gedžeta – dolazimo do esencijalnih potreba bebe koje su zapravo fiziološke prirode. Bebi treba da je sita, naspavana i suva… i ne brinite, staviće Vam do znanja ako joj nešto od ovog nedostaje.

U prvim mesecima, postelja je ceo bebin svet koji posmatra iz ležeće perspektive ostavljajući tragove svog prisustva u vidu bljuckanja, mokrenja i puštanja pelenskog sadržaja. Stoga se postelja često presvlači koliko i njen vlasnik i baš zato je važno da sastav i materijali budu dobra podrška adekvatnoj higijeni. Nadalje, svesni da se najintenzivniji rast i razvoj odvija upravo u ovom periodu, nije svejedno kakvu će potporu pružiti podloga na kojoj beba leži. Predstavljamo vam novu unapređenu generaciju dušeka za bebe i malu decu, nastalu kao rezultat istraživačkog rada i neizmerne ljubavi prema potomstvu – odabrano delo male porodične firme ka vašoj najvećoj sreći.

Zašto se sastav dušeka za bebe i malu decu razlikuje od dušeka na kom spavaju odrasli?

MALI SPAVAČI, A VELIKE SPAVALICE

Postoji nekoliko ključnih faktora koji čine značajnu razliku između malih i velikih spavača:
1. TEŽINA KOJOM TELO OPTEREĆUJE PODLOGU: daleko je manja. Naime, dete u krevetac ulazi sa težinom od oko 3kg, a napušta ga kad dostigne oko 15kg. Jasno je da je sila pritiska na podlogu daleko manja od one koju proizvodi telo odraslog čoveka.
2. DUŽINA BORAVKA U POSTELJI: deca spavaju tzv. polifaznim obrascem sna jer osim noćnog sna imaju i više dnevnih epizoda spavanja, te u krevecu provode i po 16 sati.
3. DECA OSTAVLJAJU TRAGOVE SVOG PRISUSTVA: izbacuju višak sadržaja mahom u tečnom ili kašastom stanju, bilo nakon hranjenja ili prilikom odvikavanja od korišćenja pelena – spremite se da ćete navlaku za dušek prati češće nego svoju.
4. NAČIN NA KOJI SPAVAJU razlikuje se tokom prve dve godine detetovog boravka u krevecu. Primetićete da je Vaša mirna beba prvo naučila da se okrene sa leđa na stomak i obrnuto, a ubrzo ćete je zaticati u potpuno drugačijem položaju od onog u kom je usnula.
5. BEBI KREVETAC NIJE SAMO MESTO ZA SPAVANJE već i za igru, putem koje ona spoznaje okolinu i stiče svest o stvarima koje je okružuju. Najveći broj njih prvi put se odigne na nogice upravo oslanjajući ih o dušek na kom spavaju!

Da li i Vaša beba voli da, držeći se za ogradu, skače, prevrće se i iznova i iznova ustaje?

DUŠECI ZA MALU DECU

Prelazak bebe iz kreveca u svoj „veliki” krevet značajan je događaj u svakoj porodici. Taj trenutak obično je praćen navikavanjem i deteta i brigom roditelja ali je, kažu psiholozi, važan element u osamostaljivanju. Ponekad rođenje brata ili sestre ubrza ovaj proces, pa dete preko noći postaje „starije” i ta uloga čini dodatnu podršku u prihvatanju nove postelje.

Ipak, mala deca još uvek nemaju ustaljenu toaletnu kontrolu, češće imaju povišenu temperaturu, znoje se i boluju u postelji, pa je potreba za vanrednom zamenom posteljine kao i pranjem dušečne navlake učestala. I ne samo zbog toga, već i zbog svih onih divnih kreveta na sprat u sobama koje su dizajnirane maštovito kao kućice ili pak zbog drugih modularnih rešenja – roditeljima je lakše da za decu izaberu dušek koji je lak za manipulaciju.

Otuda je naš savet kada je u pitanju kupovina dušeka za malo dete (od 2-10g) izbor upravo ove grupe dušeka u odgovarajućoj dimenziji.

Kako se bliži pubertet i period inteznivnog rasta treba razmišljati o rešenjima koja su bliže dušecima za odrasle… a do tada… uživajte, deco, u svojim bezbrižnim mekim snovima na Šlarafiji.

BABY LOVE

Dušeci za bebe - Baby love

BABY DREAM

Dušeci za bebe - Baby dream

BABY CARE

Dušeci za bebe

BABY KOKO

Dušeci za bebe - Baby koko