Q&A

Šlarafija ima odgovor na svako Vaše pitanje. Zato slobodno pitajte. Nama ce biti zadovoljstvo da razrešimo svaku Vašu nedoumicu, podelimo sa Vama sve ono što znamo, pomognemo Vas da izaberete dušek na kome ćete najbolje spavati.

Pošaljite nam imejl na [email protected]

Koja je razlika između ručno rađenog žičanog jezgra i mašinski rađenog žičanog jezgra?

Osnovna razlika između ručno i mašinski rađenom jezgru ogleda se u načinu povezivanja vertikalnih opruga, što direktno utiče na čvrstinu žičane konstrukcije, a time i na njenu dugotrajnost.

Kao što se može videti i na slici, kod mašinski rađenog jezgra, opruge se vezuju na dve tačke. Kod ručno rađenog žičanog jezgra sve vertikalne opruge vezane su jedna za drugu i gledajući svaku pojedinačnu oprugu to znači da je svaka vezana na četiri tačke.

Ručno rađeno žičano jezgro ima 35% više opruga po istoj površini nego mašinski rađeno jezgro, time svaka opruga trpi manje opterećenje , duže traje i samo jezgro ima neuporedivo bolje karakteristike nego mašinski rađeno jezgro.

Moj muž i ja se drastično razlikujemo po konstituciji. On je teži čitavih 60 kg od mene. Pošto se noću stalno okreće, bude me vibracije i talasanje dušeka. Šta da radim?

Rešenje broj 1 u ovakvim sitaucijama je izbor ručno rađenog dušeka. Ovakav dušek predstavlja podlogu za spavanje koja svojom konstrukcijom i kvalitetnim materijalima neutrališe ove razlike. Teža osoba neće uticati da se podloga deformiše ispod lakšeg spavača i to u praksi ima za rezultat da oba spavača imaju miran i kvalitetan san.

Rešenje broj 2 u ovakvim situacijama, a naše višedecenijsko iskustvo kaže da su upravo ovakve situacije veoma česte, predstavlja kupovina dva nova dušeka. Naime, Šlarafija proizvodi i dušek sa džepičastim jezgrom, koji je poznat po tzv.“tačkastoj prilagodljivosti“. To znači da se pod pritiskom tela svaka opruga jezgra ugiba nezavisno od drugih i tako se postiže idealno anatomsko podupiranje tela. Vibracije se, dakle, ne prenose površinski, već samo u dubinu dušeka. Probajte sa mužem u najbližem salonu dušek sa džepičastim jezgrom, simulirajte to okretanje i vidite da li je problem nestao. Ukoliko nije, kupite dva odvojena dušeka bilo kog tipa koji zajedno imaju širinu kao jedan bračni. Možete izabrati dva dušeka potpuno različitih karakteristika, s obzirom na to da ste različite konstitucije.

Moj sin ima osam godina i nedavno smo dobili dijagnozu – boluje od astme. Da li postoje specijalni proizvodi koji će zaustaviti njegove napade koji se obično dešavaju noću?

Većina današnjih proizvoda za spavanje spada u hipoalergijske. To znači da su izrađeni od preovlađujućih sintetičkih materijala koji minimiziraju alergijske reakcije disajnih organa. Pre svega, to su svi proizvodi kojima način održavanja dozvoljava redovno pranje. Danas Šlarafija dušeci imaju skidajuće perive navlake. Naša konkretna preporuka za vašeg sina bio bi sledeći set: dušek memo cell, jastuk imperial, sezonski jorgan senso . Preporučujemo i klasičan drveni krevet ispod kojeg će biti slobodan prostor, dostupan za čišćenje.

Kako se održavaju navlake na Šlarafija dušecima? Da li mogu da se peru u mašini i na koliko stepeni?

Navlake se održavaju mašinskim pranjem do 40 stepeni ili hemijskim pranjem.

Da li Šlarafija dušeci imaju zaštitu od alergija?

Da, materijali od kojih se izrađuju Šlarafija dušeci su hipo alergijski.

Imate li opciju plaćanja na rate?

Predvideli smo kupovinu sa plaćanjem na rate i to platnim karticama Bance Intesa. Pogodnost se ogleda u plaćanju do 12 mesečnih rata, pri čemu je kamata 0%.