EFD STORIES – HUMANI UZGOJ I EKOLOŠKA ODRŽIVOST EFD BY SCHLARAFIA PROIZVODA | RDS STANDARD

EXCLUSIVE FEATHER & DOWN Collection by Schlarafia proizvodi se u humanim uslovima, uz odgovorne procese uzgoja peradi u skladu sa standardom RDS, a odgovorno rukovanje prirodnim resursima iz obnovljivih izvora i dugotrajnost proizvoda sve jastuke i jorgane iz EFD kolekcije čini ECO FRIENDLY opcijom. 

ŠTA ZNAČI RESPONSIBLE DOWN STANDARD (RDS)

RDS je vodeći globalni standard sertifikacije za proizvode koji sadrže perje i paperje sa sertifikovanih farmi, koji je inicirala „Textile Exchange“, neprofitna trgovinska organizacija.

RDS predviđa izdavanje ekološke deklaracije verifikovane od strane treće strane koja osigurava da se paperje i perje koje se koristi za punjenje dobijaju od vodenih ptica (guske ili patke) koje nisu bile podvrgnute tretmanima koji uzrokuju bol, patnju ili stres i da se primenjuje održavanje doslednosti tokom celog procesa proizvodnje. Celokupni proizvodni lanac podrazumeva: uzgoj ptica, klanje, sakupljanje i preradu perja (sortiranje, otprašivanje, temeljno pranje, eliminaciju viška vode, sušenje), proizvodnju odevnih i tekstilnih proizvoda.

Standard RDS garantuje:

  • Perje i paperje sa odgovornih farmi koje poštuju dobrobiti životinja
  • Tekstilni proizvodi koji sadrže najmanje 5% sertifikovanog perja i paperja
  • Proizvodne aktivnosti i procesi koji koriste modele upravljanja i postupke koji su u skladu sa utvrđenim zahtevima