BRAČNA POSTELJA – JEDNA DUŠA, (ALI IPAK) DVA TELA

Svaka proba dušeka u našem salonu nosi svoju priču. Možete da zamislite koliko raznovrsnih priča ima kada se kupuje jedan dušek za dvoje ljudi. I da, bude tu šarmantnih rasprava, iskričavih opaski, poneke žalbe na partnera, a sve bude začinjeno smehom i radošću zbog jedne od glavnih stvari koja kruniše partnerski odnos – zajednička postelja! Večita dilema ovakvih dvojaca sadrži se u sledećem, ponekad stidljivo postavljenom pitanju: Znate, mi smo toliko različiti po pitanju spavanja, kako onda da izaberemo dušek?

Znate šta, dragi naši ljubavnici, umorni roditelji, majke dojilje i tate koji mućkate flašice? Znate šta, svi vi koji hrabro držite za ruku partnera istog pola ili vi koji priznajete da hrčete od kad ste se „popravili“? Znate šta, vi žene koje kažete da još uvek spavate sa detetom umesto sa mužem, ili pak vi koji u krevet puštate i više njih, znate šta svi vi koji grlite jastuk umesto nekog koga priželjkujete ili vi koji ne možete više da pogledate onog koji je do vas?

U našim salonima mi smo sve to već videli i čuli do mere da umemo da prepoznamo kuda će se dalje voditi priča. I posle svega, svaki naš prodavac ima samo jedan jedini zadatak – kako da vama dvoma pronađe dušek koji će podmiriti potrebe svakog ponaosob, čineći vaš dvojac odmornijim i srećnijim.

Evo opcija koje Schlarafia nudi onda kada se čini da je situacija beznadežno „nepomirljiva“:

  • Postoji značajna razlika u težini dva spavača: Schlarafijini dušeci, naročito oni sa RR jezgrom i to visoke kategorije sa obogaćenim komfornim slojevima trpe razlike u opterećenju je rim jezgro, a potom i svi dodatni slojevi daju istovremeno čvrstinu i fleksibilnost pa se razlike u težini, čak i prilikom okretanja, gotovo ne osećaju.
  • Dinamika obrasca spavanja je različita. Jedan od partnera spava mirno, dok drugi često menja položaj tokom noći. Ukoliko je ležaj dovoljno širok da nema sudaranja tokom spavanja, na našim dušecima nećete osećati okretanje drugog spavača (ali će se čaša sa vinom sigurno prosuti ako skočite na dušek).
  • Razlikujemo se po termoregulaciji; nekome je stalno toplo, dok je drugome uvek hladno. Iako bi ovo ukazivalo na to da ste savršen spoj, mi u Schlarafiji savetujemo kombinaciju različitih pena u komfornom sloju kojim se doprinosi adekvatnoj termoregulaciji.
  • Imamo drugačiji doživljaj udobnosti, ali ne želimo različite dušeke. Schlarafia u tom slučaju izrađuje dva modela jedinstvenog jezgra i protektivnih slojeva, ali različitih završnih slojeva koji pružaju individualni osećaj udobnosti. Sve to pakujemo u zajedničku vreću pa se razlika, tj. prelaz, ne oseća.

Normalno je da budemo različiti i to nas ne sprečava da uživamo u zajedno.