MEMOCELL

DIMENZIJE I CENE

80 x 190 cm (19kg)40.300 rsd
80 x 200 cm (13kg)40.300 rsd
90 x 190 cm (14kg)43.900 rsd
90 x 200 cm (15kg)43.900 rsd
100 x 190 cm48.100 rsd
100 x 200 cm48.100 rsd
120 x 190 cm (19kg)56.800 rsd
120 x 200 cm (20kg)56.800 rsd
140 x 190 cm (22kg) rsd
140 x 200 cm (23kg) rsd
160 x 190 cm (25kg) rsd
160 x 200 cm (26kg) rsd
180 x 190 cm (28kg) rsd
180 x 200 cm (29kg) rsd

KOMPLETAN CENOVNIK DUŠEKA

DOSTUPNOST U SALONIMA

EKSPONATI NA 30% POPUSTA

Spisak eksponata na popustu možete videti OVDE

UMESTO UVODA – DILEMA OKO PENASTIH MATERIJALA: ZAMKA ILI VREDNOST? KOJI JE OPTIMIZIRANI SASTAV KOJI ZADOVOLJAVA SVE PARAMETRE DOBROG DUŠEKA?

Kada je pre deceniju započeta pomalo agresivna kampanja koja je zagovarala izbacivanje opruga iz podloga za spavanje, bili smo suočeni sa velikim izazovom kako da, poznajući sve dobrobiti opružne CORE zone, odgovorimo na nove zahteve tržišta. Stoga smo dobro proučili materijale koji su bili promovisani uzimajući u obzir sve njihove kvalitete, ali i manjakvosti, ne bi li osmislili optimalnu recepturu koja će pružiti udobnost i istovremeno održati vazduhopropusnost. Veliki broj penastih materijala obećavao je komfor, ali se prećutkivalo da najveći broj njih u debljini preko 8cm ima problem zadržavanja vlage, što kupci zavedeni marketingom i lakom dostupnošću ovih „u rolni“ madraca nisu mogli da uvide.

Bili smo odlučni da nećemo praviti kompromise, niti davati prednost trendu na uštrb kvaliteta, već da će Schlarafia sistem za spavanje i dalje biti dosledan trajnosti i upotrebljivosti u svim kriterijumima vrednosti dobrog dušeka.

Zato smo se odlučili za pene izrađene tehnologijom koje izvanredno provodi vazduh putem mikropora, zbog čega je zadržavanje vlage unutar madraca svedeno na minimum. Ipak, iskustvo je pokazalo da kombinacija pena omogućava da se istakne najbolje od svake, te da se njihove osobine zajednički angažuju radi dobijanja komfora i vazduhopropusnosti.

Visina – 19cm

Lagan za manipulaciju

HR Pena visoke gustine

Skidajuća periva navlaka

Pamučna završnica

Posedujete ovaj proizvod? Vaše mišljenje nam je važno.

Napišite Recenziju

Popunite anketu o zadovoljstvu

Napomena: 10% popusta na plaćanje dušeka u celosti.*
*Popust se obračunava na kasi/prilikom kupovine.

Kako je MEMOCELL osmišljen i od čega je napravljen?

CORE – JEZGRO BEZ JEZGRA ILI ŠTA UMESTO JEZGRA?

Pitali smo se čime ćemo zameniti neprikosnovenu potporu koju pruža naše ručno rađeno jezgro za kupce koji su bili izričiti u zahtevima da žele isključivo podlogu od penastih materijala. Iskoristili smo HR (High Resilience) penu visoke elastičnosti  gustine, čak 70% gušću od standardnih pena, čime smo obezbedili dobru potporu spavaču, uz adekvatno provetravanje.

COMFORT ZONA: DOBITNA KOMBINACIJA DVE PENE – UDOBNOST BEZ PREMCA

Nakon što smo obezbedili CORE bogatim slojem HR pene, udobnost smo naglasili VISCO elastičnom penom u COMFORT zoni, popularno nazvanom MEMORY PENA.

MEMORY – TREND ILI IZISTINSKA KORIST?

MEMORY PENA, inovacija konstruisana u NASI, dugo je bila apsolutni trend koji je kao i mnogi revolutivni proizvodi bio promovisan kao nešto što će biti trajno rešenje. Vremenom, ova visokoelastična pena počela je da dobija sve više oponenata koji su odvraćali publiku od kupovine proizvoda za spavanje baziranih na memori peni. Ova antikampanja dovela je u periodu od samo nekoliko godina do preokreta na tržištu, pa su kupci koji su nekada hrlili da kupe sve što u svom nazivu ima MEMORY sada orijentisani na stare tradicionalnije materijale. Šta je, dakle, istina kada je u pitanju korisnost MEMORY pene? Ovo je svakako moderan materijal koji kao glavnu odliku ima da se na temperaturi koja odgovara telesnoj prilagođava obliku objekta koji na nju vrši pritisak (u ovom slučaju telo spavača), a proizvodi tehnologiji koja podrazumeva da se u matriksu formiraju mehuri kroz koje vazduh može da protiče. Takođe, zbog daleko veće gustine od standardnih pena, ovaj materijal obećava izuzetnu izdržljivost i dugotrajnost. Ipak, veliki broj spavača koji su koristili nestručno kreirane proizvode bogate MEMORY slojem žalio se na intenzivno znojenje, na probleme u vratnom delu, na osećaj „tonjenja kao u blato“ pa je pena, uz jaku antikampanju, paradoksalno postala sinonim za nekomfor. Zapravo, istina je da je MEMORY odličan, superioran materijal, ali samo ako se njegova debljina i pozicija u madracu optimizuje tako da se iz tog sloja izvuku njene najbolje osobine. Nakon dugog perioda isprobavanja i mnogo pilot modela, mi u Schlarafia sistemu za spavanje stvorili smo idealan odnos debljine MEMORY sloja, ali smo uzimajući u obzir i njene manjkavosti, tako dopunili komforni sloj i drugim penama, stvarajući tzv. „gradijent komfora“. Ovako kreiran komforni sloj daje vam najbolje od MEMORY-ja, a to je prijatnija utonjujuća udobnost, bez propratnog efekta mekoće koja vas „zarobljava“, upravo zato što se na nju nastavlja sloj gušće HR pene.

Ipak, ne smemo prećutati da sveukupni doživljaj i potpore i komfora uveliko zavisi od letvičaste podloge na koju se ovakav dušek mora postaviti i to važi za sve dušeke bez žičanog jezgra.

COVER (NAVLAKA) – ZAŠTITA I HIGIJENA

COVER sloj kao veza između Vašeg tela i unutrašnjosti madraca ima višestruku ulogu jer podjednako štiti i Vas i Vaš dušek. Stoga je pažljiv izbor materijala od presudnog značaja kako bi se obezbedile sledeće osobine koje će biti kompatibilne sa ostalim komponentama dušeka i sledive sa principima na kojima se temelji naša filozofija kvalitetnog spavanja.

Navlake na Schlarafia dušecima su izrađene od vrhunskih materijala koji im obezbeđuju sledeće karakteristike:

  • Kapilarna struktura materijala od kojih su izrađene naše navlake omogućava protok vazduha i obezbeđuje optimalne mikroklimatske uslove ispod spavača podržavajući concept “dušeka koji diše”
  • Naše navlake su izuzetak na tržištu ne samo po vrsti materijala nego i po neštedljivosti kojom ih izrađujemo i to u duploj debljini tj. u dvostrukom tkanju čime smo obezbedili izuzetnu dugotrajnost i izdržljivost. Ovako obilan utošak materijala, ukida potrebu za štepanjem navlake koja inače kompromituje njenu elastičnost. Stoga su naše navlake dodatna podrška udobnosti koju već pružaju vrhunske pene COMFORT ZONE.
  • Elastičnost materijala od kojih su naše navlake sačinjene dodatno doprinosi lagodnosti, naglašavajući efekat koji već pružaju materijali u COMFORT ZONI. Navlake su izuzetno elastične što je u vezi sa komforom koji obezbeđuju spavaču. Bez ovih osobina, rigidna neelastična navlaka značajno bi umanjilvala efekat udobnosti koju komforni sloj obezbeđuje.

Navlake koje se šiju u Schlarafiji su skidajuće te im je održavanje higijene jednostavno, pranjem u veš mašini na 40 C. Ovo, u kombinaciji sa njihovom mikrostrukturom koja odvodi vlagu od tela spavača-sveukupno utiče na unapeđenje nivoa čistoće postelje. I ne samo to, one su za bračne madrace osmišljene kao dvodelne kako bi se mogle prati u veš mašinama standardne zapremine, dakle u kućnim uslovima čime se izbegava dodatni trošak koji iziskuje eventualno hemijsko čišćenje.

I još malo o „dušeku koji diše“…

Da li znate da čovek tokom sna godišnje gubi do 200 l tečnosti? Tečnost koja je tokom sna ispuštena neće ostati „zarobljena“ na podlozi samo ako je dušek napravljen od takvih materijala i slojeva da omogućava protok vazduha. Na taj način višak vode i znoja isparava preko dana sprečavajući stvaranje mikroambenta koji pogoduje razvoju grinja i bakterija i stvara osećaj vlažnosti i nelagode.

Svaki Schlarafia dušek obezbeđuje izuzetne osobine po pitanju protoka vazduha kroz sam dušek, što stvara suvu i zdravu sredinu za spavanje.

UMESTO ZAKLJUČKA: MODERAN DUŠEK ZA LAKU UPOTREBU

Memocell je iskorak u savremeni concept podloga za spavanje kojim smo uspešno savladali izazov “jezgra bez jezgra”, ali se pokazalo da svojim osobinama ima i niz praktičnih prednosti. To je pre svega dušek koji je kompaktan, umerene visine i lak za transport, pa je poslužio kao idealno rešenje kod kreveta koji nemaju izraženu visinu, kod krevet fioka, kao i u situacijama gde su česte manipilacije i promene aranžmana u okviru prostorije za spavanje (hosteli, vikendice, studentski domovi). Ipak, za postizanje optimalne udobnosti, kao uostalom i kod svih penastih dušeka, preporučuje se postavljanje na letvičastu podlogu.

Model MEMOCELL Schlarafia proizvodi u višestandardnih dimenzija: 80×190/20090×190/200100×190/200120×190/200140×190/200160×190/200180×190/200.

Po Vašim željama možemo ga izraditi i u vanstandardnim merama i oblicima.