KING

DIMENZIJE I CENE

80 x 190 cm (29kg)117.200 rsd
80 x 200 cm (30kg)117.200 rsd
90 x 190 cm (32kg)131.800 rsd
90 x 200 cm (34kg)131.800 rsd
100 x 190 cm (38kg)146.500 rsd
100 x 200 cm (42kg)146.500 rsd
120 x 190 cm (43kg)175.700 rsd
120 x 200 cm (45kg)175.700 rsd
140 x 190 cm (50kg)205.000 rsd
140 x 200 cm (53kg)205.000 rsd
160 x 190 cm (57kg)234.300 rsd
160 x 200 cm (60kg)234.300 rsd
180 x 190 cm (64kg)263.600 rsd
180 x 200 cm (68kg)263.600 rsd

KOMPLETAN CENOVNIK DUŠEKA

DUŠECI PO MERI

Za izradu dušeka po Vašoj dimenziji upit pošaljite OVDE

EKSPONATI NA 30% POPUSTA

Spisak eksponata na popustu možete videti OVDE

UMESTO UVODA – VLADAR LUKSUZNE UDOBNOSTI

Kada smo kreirali KING namerili smo da ponudimo dušek koji ostavlja pečat komfora i luksuznog doživljaja i tako zavlada prostorom spavaće sobe. Njegov sastav predstavlja skup “najboljeg od najboljeg” – prefinjenih i tehnološki superiornih materijala i onoga u čemu smo, bez lažne skromnosti neprevaziđeni – a to je da naše znanje usmerimo da napravimo recepturu dušeka za sva vremena.

Visina – 32cm

Ručna izrada

Prilagodljive dimenzije

Vazduhopropusnost

Gradijent komfora

Niti kašmira u završnom sloju

Skidajuća periva navlaka

Dugotrajne pene visoke gustine

Oplemenjuje životni prostor

Originalna Schlarafia receptura

Posedujete ovaj proizvod? Vaše mišljenje nam je važno.

Napišite Recenziju

Popunite anketu o zadovoljstvu

Napomena: 10% popusta na plaćanje dušeka u celosti.*
*Popust se obračunava na kasi/prilikom kupovine.

Kako je KING osmišljen i od čega je napravljen?

Core (jezgro) – Temelj čvrstine

Srce naših dušeka je patentirano ručno rađeno Šlarafija jezgro. U Šlarafija patentiranom ručno rađenom opružnom jezgru je ugrađeno čak 35% više opruga u odnosu na mašinski rađeno jezgro i zato svaka opruga trpi manje opterećenje, te naše jezgro duže traje i ima daleko bolje ortopedsko-medicinske karakteristike. Zahvaljujući ovako osmišljenom patentu sa jakim samopouzdanjem Vam nudimo 15 godina garancije na nepromenljivost svojstava jezgra.

Žig o patentu – AUTENTIČNOST SA POKRIĆEM

Unapređen protektivni sloj Core zone – provodnik vazduha načinjen od prirodnih, ekoloških materijala

Kako ništa više nije isto u odnosu na prethodnike i ovog kralja smo obogatili već od protektivnog sloja koji ima ulogu da zaštiti jezgro od habanja ali i zone komfornog nivoa od uticaja jezgra. Zašto smo se odlučili za EKOLOŠKI TERMOFIKSIRANI FILC sa visokim procentom pamuka u sebi? Ovakav sastav obezbeđuje maksimalnu aeraciju dušeka, moguće ga je 100% reciklirati, ne dozvoljava zadržavanje vlage u postelji i vrlo je izrdžljiv i elastičan, a te svoje osobenosti zadržava dugi niz godina. Dakle, ne služi samo da čuva elemente dušeka, nego svojim sastavom i ekološkim svojstvima održava i okoliš. I ne samo to, već je ovaj vazduhopropusni sloj nepristupačan za bakterije i gljivice što dodatno doprinosi visokom higijenskom nivou čak i u najdubljim slojevima dušeka.

U nastavku protektivnog segmenta leži daleko bogatiji sloj biranih kokosovih vlakana zajedno sa morskim algama povezanim lateksiranim mlekom. Ovaj element takođe omogućava prirodno strujanje vazduha, nema alergijski potencijal, 100% je biorazgradiv i reciklabilan i u tom smislu zadovoljava sve ekološke kriterijume.

Comfort – Osnov udobnosti

ZAŠTO JE KING TOLIKO POSEBAN?

TROKOMPONENTNI KOMFORNI SLOJ MOĆNIH SVOJSTAVA

RECEPTURA ZA KRALJA UDOBNOSTI počiva na kombinaciji tri različite pene u ukupnoj visini od čak 10 cm, koja pruža takav doživljaj da će retko koga ostaviti ravnodušnim. Ovakva raskošnost komfornog sloja neuobičajena je i na najzahtevnijim tržištima, a mi smo neštedljivo postavili recepturu koja nudi nezapamćen nivo udobnosti.

Kod King modela HR pena visokog indeksa i oznake H5 nosivosti garantuje dugotrajnost i očuvanje svojstava kroz dugi niz godina i podršku leđima čak i najtežih spavača. Naredne dve pene su iz segmenta soft i super soft, sve ugrađene u optimalnoj debljini tako da pruže finu titriranu udobnost kojoj bi pozavideli i dušeci najluksuznijih hotela i salona.

To praktično znači da će ovaj dušek i za dvadeset godina pružati isti nivo komfora kao i prvog dana!

Zamislite samo tu mogućnost da sebi obezbedite madrac koji u CORE zoni ima neprikosnoveno ručno rađeno Schlarafia jezgro na čiju nepromeljivost garantujemo 15 godina, i na njega u COMFORT sloju ugrađenu kombinaciju pena ništa manje održivih performansi – to je kupovina za veći deo života!

Cover (navlaka) – Zaštita i higijena

MEKOĆA I LUKSUZ KAŠMIRA – KRALJEVSKE NITI ZA KRALJEVSKI DUŠEK

Kašmir, vekovima unazad nazivan “tkaninom kraljeva”, ostao je simbol otmenosti, elegancije i preimućstva. I danas spada u retke prirodne materijale jer se dobija iz donje, mekše dlake kašmirskih koza koje žive na visokoj nadmorskoj visini u predelima nepristupačne klime. Ovim životinjama taj donji meki sloj dlake služi u svrhu zaštite od niske spoljne temperature, koja ide i ispod -40°C, a sa proleća se dlaka ručno češlja ne bi li se dobilo samo 150-500g kašmirske vune godišnje od svake žive životinje. Štaviše, potrebno je 4 godine da kašmirska koza proizvede dovoljno vune za striganje. Upravo zato što je vuna retka i proizvodi se specijalizovanim procesom, a zbog kvaliteta i jedinstvenih osobina – i dalje važi za jednu od najvrednijih pletiva na svetu.

SNOVI NA KAŠMIRU…

Navlake koje u sebi imaju protkana kašmirska vlakna imaju veliku apsorpcionu moć, što doprinosi dobroj termoregulaciji, odvođenju vlage od tela i sprečavanju znojenja spavača. Ovakvo tkanje ima osobenosti najlaganijeg paperja i utopljava bolje od standardne vune. To praktično znači da Vam leti neće biti pretoplo, a zimi neće biti hladno jer je kašmirsko tkanje garant dobre termoregulacije postelje. Lakoća i prozračnost kao i prirodna struktura kašmirske pređe ne samo da prilagođava ambijentalnu temperaturu telu spavača, već je izuzetno meka i prijatna na dodir.

I još malo o „dušeku koji diše“…

Da li znate da čovek tokom sna godišnje gubi do 200 l tečnosti? Tečnost koja je tokom sna ispuštena neće ostati „zarobljena“ na podlozi samo ako je dušek napravljen od takvih materijala i slojeva da omogućava protok vazduha. Na taj način visak vode i znoja isparava preko dana sprečavajući stvaranje mikroambijenta koji pogoduje razvoju grinja i bakterija i stvara osećaj vlažnosti i nelagode. Svaki Šlarafija dušek obezbeđuje izuzetne osobine po pitanju protoka vazduha kroz sam dušek, što stvara suvu i zdravu sredinu za spavanje.

Umesto zaključka – kraljevski dušek „za sva vremena“

King je dušek koji će poželeti svako, a naročito oni koji imaju istančan ukus i razvijenu svest o dugoročnoj investiciji o najvažnijoj svrsi spavanja – kvalitetnom odmoru. Receptura po kojoj je istitriran odnos nosivosti i fine mekoće, zajedno sa prefinjenom kašmirskom završnicom čini ovaj dušek luksuzom koji spavanje podiže na viši nivo. Ovaj neprikosnoveni vladar raskošne udobnosti i pouzdane dugovečnosti je Šlarafijin dar svima koji vole da ugode sebi – stoga uživajte i spavajte KRALJEVSKI! 

Za model KING Šlarafija daje 15 godina garancije na nepromenljivost svojstava jezgra, ako se koristi na ravnoj podlozi. 

Model KING Šlarafija proizvodi u više dimenzija, kao i u vanstandardnim merama i oblicima.