QUEEN

DIMENZIJE I CENE

80 x 190 cm (30kg)107.200 rsd
80 x 200 cm (32kg)107.200 rsd
90 x 190 cm (34kg)122.500 rsd
90 x 200 cm (36kg)122.500 rsd
100 x 190 cm (38kg)137.800 rsd
100 x 200 cm (40kg)137.800 rsd
120 x 190 cm (45kg)168.500 rsd
120 x 200 cm (48kg)168.500 rsd
140 x 190 cm (53kg)183.700 rsd
140 x 200 cm (56kg)183.700 rsd
160 x 190 cm (60kg)214.500 rsd
160 x 200 cm (64kg)214.500 rsd
180 x 190 cm (68kg)244.900 rsd
180 x 200 cm (71kg)244.900 rsd

KOMPLETAN CENOVNIK DUŠEKA

DUŠECI PO MERI

Za izradu dušeka po Vašoj dimenziji upit pošaljite OVDE

EKSPONATI NA 30% POPUSTA

Spisak eksponata na popustu možete videti OVDE

UMESTO UVODA – KRALJICA SOFTNE UDOBNOSTI

QUEEN će biti kraljica meke softne udobnosti i služiće onima koji vole omamljujuće utonuće u snove, pomislili smo kad smo osmišljavali recepturu za ovaj dušek. Ipak, to neće biti obična mekoća standardnih pena koja postoje na tržištu, već ćemo ovom komfornom sloju dati plemićki pečat – visco elastičnu penu jedinstvenu po svojim osobinama u neštedljivoj količini. Upotrebili smo znanje i iskustvo, preporuke Evropskih proizvođača pena i napravili za klijente koji preferiraju nežnost ambijenta u kom spavaju nezapamćeni nivo mekoće.

Visina – 32cm

Ručna izrada

Prilagodljive dimenzije

Vazduhopropusnost

Gradijent komfora

Skidajuća periva navlaka

Niti svile u završnom sloju

Dugotrajne pene visoke gustine

Oplemenjuje životni prostor

Originalna Schlarafia receptura

Posedujete ovaj proizvod? Vaše mišljenje nam je važno.

Napišite Recenziju

Popunite anketu o zadovoljstvu

Napomena: 10% popusta na plaćanje dušeka u celosti.*
*Popust se obračunava na kasi/prilikom kupovine.

Kako je QUEEN osmišljen i od čega je napravljen?

Core (jezgro) – Temelj čvrstine

Srce naših dušeka je patentirano ručno rađeno Šlarafija jezgro. U Šlarafija patentiranom ručno rađenom opružnom jezgru je ugrađeno čak 35% više opruga u odnosu na mašinski rađeno jezgro i zato svaka opruga trpi manje opterećenje, te naše jezgro duže traje i ima daleko bolje ortopedsko-medicinske karakteristike. Zahvaljujući ovako osmišljenom patentu sa jakim samopouzdanjem Vam nudimo 15 godina garancije na nepromenljivost svojstava jezgra.

Žig o patentu – AUTENTIČNOST SA POKRIĆEM

Unapređen protektivni sloj Core zone – provodnik vazduha načinjen od prirodnih, ekoloških materijala

Kako ništa više nije isto u odnosu na prethodnike i QUEEN smo obogatili već od protektivnog sloja, koji ima ulogu da zaštiti jezgro od habanja, ali i zone komfornog nivoa od uticaja jezgra. Zašto smo se odlučili za EKOLOŠKI TERMOFIKSIRANI FILC sa visokim procentom pamuka u sebi? Ovakav sastav obezbeđuje maksimalnu aeraciju dušeka, moguće ga je 100% reciklirati, ne dozvoljava zadržavanje vlage u postelji i vrlo je izdržljiv i elastičan, a te svoje osobenosti zadržava dugi niz godina. Dakle, ne služi samo da čuva elemente dušeka, nego svojim sastavom i ekološkim svojstvima održava i okoliš. I ne samo to, već je ovaj vazduhopropusni sloj nepristupačan za bakterije i gljivice što dodatno doprinosi visokom higijenskom nivou, čak i u najdubljim slojevima dušeka.

U nastavku protektivnog segmenta leži daleko bogatiji sloj biranih kokosovih vlakana zajedno sa morskim algama povezanim lateksiranim mlekom. Ovaj element takođe omogućava prirodno strujanje vazduha, nema alergijski potencijal, 100% je biorazgradiv i reciklabilan i u tom smislu zadovoljava sve ekološke kriterijume

Comfort – Osnov udobnosti

ZAŠTO JE QUEEN TOLIKO POSEBAN?

KRALJIČINA KOMBINACIJA PENA-MEMORY KOJI (SE) PAMTI

RECEPTURA ZA KRALJICU MEKOĆE počiva na kombinaciji DVE različite pene u ukupnoj visini od čak 10 cm, koja pruža takav doživljaj da će retko koga ostaviti ravnodušnim. Ovakva raskošnost komfornog sloja neuobičajena je i na najzahtevnijim tržištima, a mi smo neštedljivo postavili recepturu koja nudi nezapamćen nivo udobnosti.

Kod Queen modela HR pena visokog indeksa i oznake H5 nosivosti garantuje dugotrajnost i očuvanje svojstava kroz dugi niz godina i podršku leđima čak i najtežih spavača. Međutim, mekano utonuće ne potiče od ovog, već od narednog sloja visco elastične pene izvanredne gustine. Ovakav memory sloj visoke indeksiranosti, koji je kuriozitet na našem tržištu, ima naglašenije osobine u odnosu na standardnu memory penu – primetićete da se sporije prilagođava telu spavača (nema efekta neprijatnog tonjenja), ali se po prestanku pritiska na podlogu brže vraća u prvobitno stanje. To je odlika najkvalitetnije viskoelastične pene koju smo neštedljivo angažovali u maksimalnoj preporučenoj visini – onoj koja će dozvoliti da komforni sloj ispuni svoju svrhu uz nesmetanu aeraciju.

To praktično znači da će ovaj dušek i za dvadeset godina pružati isti nivo komfora kao i prvog dana!

Cover (navlaka) – Zaštita i higijena

ELEGANCIJA I SOFTISTICIRANOST SVILE – KRALJIČINA NEŽNOST OSETNA NA DODIR

Otkriće svile datira više od 3000 godina pre n.e. kada su kokoni svilobube pred čoveka obznanili svoju čudesnu sposobnost, odmotavši niti koje su promenile tok istorije i čovečanstva. Tajna proizvodnje svile čuvana je vekovim, a u početku je bila pod strogom kontrolom Kineske carice, da bi se kasnije proširila na teritoriju cele Kine. U dinastijama koje su nastupile, trgovina svilom razvila se do nezapamćenih razmera, iznedrivši istorijski poznat karavanski transport – Put svile koji je bio više od trgovinske razmene, već je uključivao i religijska i kulturološka mešanja.

MISTIČNI DODIR SVILENIH NITI – IMA NEKA TAJNA VEZA…

Nauka je dala jasno objašnjenje zašto su ove niti toliko cenjenene – u njihovoj strukturi su proteinska vlakna koja se sastoje iz 18 aminokiselina, biološki kompatibilnih onima koje ulaze u sastav ljudske kože. Otuda je svila tako prijatna da dodir, a njena sposobnost da održava temperature mikroambijenta kroz odovđenje vlage čini je neprikosnovenom tkaninom, naročito u toploj i vlažnoj klimi.

Vekovima unazad poznatu kao “kraljica tkanina” svilu smo utkali i u navlake za COVER sloj “kraljičinog dušeka” otvorivši novi put prefinjenosti i mekoće dodira sa Vašom kožom.

I još malo o „dušeku koji diše“…

Da li znate da čovek tokom sna godišnje gubi do 200 l tečnosti? Tečnost koja je tokom sna ispuštena neće ostati „zarobljena“ na podlozi samo ako je dušek napravljen od takvih materijala i slojeva da omogućava protok vazduha. Na taj način visak vode i znoja isparava preko dana sprečavajući stvaranje mikroambijenta koji pogoduje razvoju grinja i bakterija i stvara osećaj vlažnosti i nelagode. Svaki Šlarafija dušek obezbeđuje izuzetne osobine po pitanju protoka vazduha kroz sam dušek, što stvara suvu i zdravu sredinu za spavanje.

Umesto zaključka – Queen je vladarka suptilne mekoće nežnog dodira

Priznajemo da kraljicu nismo spremni da ponudimo svakome i QUEEN dušek smo, zapravo namenili uskoj, vrlo specifičnoj publici. Ka ovom madracu će najpre biti opredeljeni oni koji vole osećaj mekoće i utonuća i koji nežnost zahtevaju čak i od podloge na kojoj spavaju. QUEEN odiše elegancijom i taj utisak se prenosi ne samo kroz dodir površinskog sloja, već i kroz doživljaj ležanja na njemu. Ipak, ne dajte se zavarati – i ovaj dušek ispod slojeva mekih softnih pena i svilenih niti krije robusno izdržljivo Šlarafija jezgro koje zajedno sa ostalim elementima garantuje da će QUEEN dugo gospodariti Vašim snovima! 

Za model QUEEN Šlarafija daje 15 godina garancije na nepromenljivost svojstava jezgra, ako se koristi na ravnoj podlozi. 

Model QUEEN Šlarafija proizvodi u više dimenzija, kao i u vanstandardnim merama i oblicima.