LETNJI PREKRIVAČI

Došlo je, polako, vreme letnjih prekrivača. Iako su sada zimski prekrivači svojim izuzetnim performansama daleko otišli od nekadašnjih teških jorgana, u pravom smislu te reči, ali za tople dane nisu svakako. Letnji prekrivači su ipak nešto tanji, ali i češće sa sintetičkim punjenjem, sa navlakom od prirodnih materijala.

Svako ima svoj „omiljen prekrivač za leto“. Mada, letnji prekrivač za nekoga može biti samo i čaršav, ipak je više onih koji čaršav kombinuju sa letnjim tanjim prekrivačem ili frotirskim. U Slarafiji kažemo: birajte prekrivač prema temperaturi svoje sobe i ličnim afinitetima, a mi smo tu da svačiji ukus i potrebu zadovoljimo.

Svi smo različiti i naše potrebe su različite. Neki ljudi odašilju dosta sopstvene toplote, usled ubrazanijeg rada ćelija, dok drugima neće smetati ukoliko se pokriju i perjanim prekrivačem leti. Zato je pri izboru prekrivača takođe važno uzeti u obzir karakteristike telesne temperature, ali i nadmorsku visinu. Letnje noći na planini su sasvim drugačije od morskih, a deblji prekrivači ne garantuje obavezno i više toplote u krevetu. Toplota zavisi i od toplotne izolacije materijala pokrivača. Prirodni materijali mogu zadržavati više vazduha od sintetičkih materijala, zato su prekrivači izrađeni od prirodnih materijala sa istim volumenom i težinom kao sintetički, topliji i pružaju više topline. Tako će na primer zimski pokrivač s guščijim paperjem biti lakši i jednako topao kao sintetički pokrivač iste debljine. Ali ako ste skloni alergijama ili astmi, tada je sintetički prekrivač i leti pogodniji za Vas.

Međutim, ukoliko ne želite menjati prekrivač svakih 6 meseci (tj. zimski prekrivač za hladnije mesece i laganiji za letnje), Šlarafija ima rešenje u „4 seasons“ prekrivaču, koji je dizajniran tako da se omogući spajanje dva pokrivača, te tako deblji i tanji prekrivač možete transformisati u jedan topliji, zimski, ili posebno ih koristiti u zavisnosti od godišnjeg doba.

Svako punjenje ili tkanina, bilo od prirodnog ili sintetičkog materijala, ima svoje prednosti, ali i nedostatke, tako da samo od Vas zavisi kojim materijalom želite biti pokriveni tokom spavanja, šta Vam prija i kako se osećate. Neko se najprijatnije leti oseća pod frotirom, a neko ipak voli prekrivač s punjenjem. To je u potpunosti Vaš izbor zavisno od Vaših potreba, “ukusa” ali nekad i financijskih mogućnosti.

Mi smo tu da Vaš san bude udoban i kvalitetan i u toplim letnjim noćima, a sa našim vrhunskim letnjim prekrivačima… verujemo da će biti uživanje na prvo spavanje.