POSTELJINA – APERITIV ČULIMA

Jeste li nekada razmišljali koliko Vam znači Vaša posteljina? Verovatno kao i većina dajete prednost drugom pokućstvu, garderobi, proizvodima za negu… ali ako zastanete na trenutak i pomislite, zaključićete da je posteljina element koji zadovoljava veliki broj čula.

GLEDAM…

Posteljina pre svega utiče na estetiku spavaće sobe, jer ukoliko je dobro odabrana može naglasiti vizuelni doživljaj kreveta. Trendovi u svetu se menjaju, dezeni se smenjuju sezonski; međutim, jednobojne ili još bolje kombinacije dve kompatibilne boje mogu uneti raznolikost i dinamiku postavke krevetnine, a da ostanu „moderni“ u dužem periodu. Takođe, ukoliko u sobi imate naglašene tapete, draperije ili pak uzglavlje kreveta, uvek je sigurnije opredeliti se za smireniju postavku posteljine. Oni smeliji mogu kombinovati raskošne geometrije, floralne ili grafičke potke. Ono što smo prepoznali kao problem kada su u pitanju gotovi kompleti posteljina je nesrazmera u zameni njenih pojedinačnih delova, pa je dopuna izolovanih elemenata (samo jastučnica ili donjih čaršafa) koje nudi Schlarafia uvek dobra ideja. Takođe, veliki izbor jednobojnih posteljina sa diskretnim detaljima u vidu kedera ili bordura uvek može biti dobar supstrat već postojećim šarenim kompletima. Konačno, naše jastučnice krojene su ne samo po dimenziji Schlarafijinih jastuka već i po Vašoj želji, kako biste konačno imali „fit“ slaganje u veličini jastuka i njegovog ruha.

DODIRUJEM

Posteljina je Vaš prvi kontakt sa krevetom i ako Vam nije prijatna na dodir to umnogome može narušiti sav doživljaj kvaliteta ostalih elemenata postelje. Ukoliko je izrađena od prirodnih materijala, dobre završne dorade, meka i glatka na dodir – ne samo da će Vam pružiti prijatno utonuće u san već će biti i dobar saveznik Vašoj koži, braneći je od znojenja i dodatne iritacije.

ČUJEM

Prelazak obraza preko jastuka, navlačenje prekrivača preko ogolelih delova tela, zvuk okretanja u postelji – sve su to mali glasnici našeg prisustva, i kada je posteljina meka, a ispuna jorgana i jastuka prirodna, onda su ti zvuci umirujući uvod u počinak.

UDIŠEM

Pamtite li miris postelje iz detinjstva? Volite li da ujutro produžite spavanje udišući ostatke prisustva osobe sa kojom delite krevet? Imate li omiljeni deterdžent kojim osvežite krevetninu tek presvučenom posteljinom?

OSEĆAM I PAMTIM

E, ovo je već Vaš deo…

Kada zagnjurimo glavu u jastuk i ušuškamo se vazdušastim pokrivačem glatkog i mekog dodira, u istom trenu probudimo toliko doživljaja kojih često nismo svesni: taktilnih, vizuelnih, mirisnih, pa čak i zvučnih. Schlarafia je za Vas osmislila kombinacije svevremenih boja, ostavivši mogućnost da sami budete kreator svog ambijenta u krevetu. Vaše je samo da pustite da Vas vaša čula povedu u noć.