Želite li da znate nešto više o Tencel™ vlaknima u našim proizvodima?

TENCEL™ Lyocell vlakna su biljnog porekla, proizvedena iz obnovljivih prirodnih izvora, kao što su slobodne šume Austrijskih Alpa ili plantaže. Ova vlakna stekla su dobru reputaciju zbog ekološkog zatvorenog ciklusa proizvodnje, u kom se pulpa drveta transformiše u celulozna vlakna u procesu koji je visoko efikasan sa jedne, a minimalno škodljiv po okolinu, sa druge strane.

Osobine inovativnih TENCEL™ Lyocell tkanina koje su našle primenu u modnoj industriji i kućnom tekstilu su takve da ovaj materijal pruža najbolje što spoj prirode i savremene tehnologije može da obezbedi:

TENCEL vlakna
  • TENCEL™ Lyocell Vlakna su NEŽNA NA DODIR i obezbeđuju dugotrajan komfor. Posmatranjem elektronskim mikroskopom uočava se glatka površinska zona koja je odgovorna za ovaj osećaj mekoće i udobnosti, naročito za osetljivu kožu.
  • Iako su veoma ugodna na dodir, ova vlakna su zbog celulozne prirode IZUZETNO IZDRŽLJIVA I DUGOTRAJNA.
  • Meka površina TENCEL™ Lyocell tkanine apsorbuje vlagu mnogo efikasnije nego pamuk, čime daje podršku prirodnom termoregulacionom mehanizmu koje naše telo poseduje. Spavanje u postelji sa TENCEL nitima održava kožu prijatnom, suvom i provetrenom u toku noći, sprečavajući pregrevanje usled znojenja i neprijatne vlage.
  • Zbog osobenosti da odvodi vlagu od tela, ova tkanina ne poseduje statički elektricitet – neprijatnu prateću pojavu kod sintetičkih materijala.
  • Sposobnost TENCEL™ Lyocell vlakana da odvode vlagu od tela čini mikroambijent nepristupačnim i za bakterije, koje se inače razmnožavaju u uslovima povećane vlažnosti na sintetičkim podlogama, te ovakve postelje odlikuje visok stepen higijene.
  • Kao što je već pomenuto, elektro-mikroskopsko uveličanje otkriva uglađenu površinu ovih vlakana, zbog čega izgled TENCEL™ Lyocell tkanine ima elegantan sjaj kakav se ne može postići obradom pamučnih tkanja, pa posteljina i delovi krevetnine koje su obogaćene ovim materijalom imaju notu luksuza. Takođe, ovakve posteljine imaju bogat i nonšalantan pad, što dodatno doprinosi prefinjenom utisku koji ostavlja takva krevetnina.
  • Zbog ovakve mikrostrukture, boja dublje prodire u tkaninu prilikom koloracije, što rezultuje impresivnom sjajnom obojenošću i postojanošću kolorita u materijalu. Zbog toga je obojena posteljina izrađena od ovog materijala stabilna u ponovljenim ciklusima pranja.